serdublekahjrtatmitt.blogg.se

Ett blekt men starkt Mamma-hjärtas funderingar och tankar om livet, vardagen och kampen. Om det vackra och det fula. Om glädjen och sorgen. Om det onormala som blivit normalt. Och om kärleken.

Inget drag under galoscherna.

Det finns bra dagar och dåliga dagar. Det finns också dagar som bara stannar av trots att man kom i gång så bra. Trots att solen skiner och Lillebror ska följa med E-mannen hem och leka. Alla 78 "att göra"- sakerna på listan. Kisseskydden i tvättmaskinen. Påskriset på altanen. Det blir ingen riktig fart. Man befinner sig någonstans i verkligheten och man färdas mot tandlossningen och döden. Man hittar en tröstande bulle i skafferiet. Trösten blir kortvarig och kaffet kallnar i sin mugg. 
På nätterna klamrar man sig fast i Kämparnas konung. Allra längst ut på sängkanten. Om jag blockerar vägen för faran med min envisa kropp, om jag håller honom fast kan han aldrig lämna oss. Men vi vet att det egentligen inte gör någon skillnad. Vi vet att vi gör allt vi kan för att hålla honom kvar i livet. Det nya skrämmer. Det gälla pipet tillsammans med stela ben som rycker. Det är över på ingen tid alls. Han sover några timmar till innan han börjar röra på sig och frågar efter mamma. 
Och den nya dagen ligger ännu ofödd i nattens famn. 



Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: